Tråkigt arbete!

maskrosstigen

Den senaste tiden har jag lagt åtskilliga timmar(ja, jag ljuger inte), tillsammans med Anders Bengtsson och min man Willy på att försöka få stopp på mäklare Ridells framfart. Redan innan jul började han. Se tidigare inlägg! Under vecka 8 eskalerade det hela. Han har nu fyllt igen de hålen där många av oss stugägare men också turister, sölvesborgare gått igenom för att komma till eller från stranden. Det senaste är att han har bestämt sig för att så gräs på Maskrosstigen, för har andra gräs på utsatta vägar så ska han kunna ha det(är förklaringen). Jag har pratat personligen, i telefon och över mail med denna man men han lugnar sig bara lite.Torsdagen i vecka 8 började han med Maskrosstigen och köra ihop vallar så att det var omöjligt att ta sig fram med en vanlig personbil. Min man fick gå runt i stugorna på Strandrågsstigen  och Fibbelstigen och se så att där inte var någon i husen för då hade de behövt rejäl hjälp för att komma över ”kullarna”. Dagen efter var han igång igen och forslade bort vägmaterial upptill sitt hus i början på Mossasträtet. Detta gjorde han enligt egen utsago för kunde han inte komma ner till havet vid sitt så skulle ingen komma ner på denna väg som han äger heller.

Han är nu polisanmäld, jag har pratat många gånger med Polisen,Miljökontoret, med kommunens jurist och andra handläggare. Polisförhör är gjorda bl.a med min man eftersom han var närvarande redan vid torsdagen. Polisen har också varit i kontakt med boende i området Tisteln. Egenmäktigt förfarande är anmälningsorsak. Polisen tar allvarligt på detta och har även haft inne Halleröd pensionerad lantmätare(sakkunning vid förra rättegången) som gjort utredning. Vi har prövat allt och vid två tillfällen har det varit reportage i Sydöstran. Senaste gången nästan en helsida.

Just nu håller jag på med kommunen och skall försöka få dem att laga vägen och i andra hand gör vi det själva och skickar räkning.

Fortsättning följer…….men tid har det tagit och inte alltid så trevliga samtalbild

Lämna ett svar