Jag skrev ett brev…..och fick ett positivt svar…

 

Sandviken, Sölvesborg 20200710

 

Under vårt styrelsemöte i måndags diskuterade vi avgiftshöjningen av inkopplingen av vatten/avlopp i våra fritidsstugor, Östra Stugägarföreningen.

Vi fick reda på runt 2013 att avlopp/vatten skulle vara inkopplat och klart ca 2015/16 och då till en kostnad av runt 80 000 kr. På grund av överklagan på dragning och ändring av ledningsdragningen har vi ju fortfarande inte fått in kommunalt vatten/avlopp i våra fritidshus. Nu till vår stora förvåning kommer avgifterna att höjas till runt 100 000 kr from 20200901. Kan detta vara rimligt att vi som nu fått vänta i över 5 år på avlopp/vatten ska betala även denna höjning?

Vi önskar att vi får en förändring av etapp 5:s avgifter pga fördröjningen som skett och som vi inte varit orsak till.

 

På uppdrag av styrelsen

 

Viveka Söderdahl, ordförande

Adress gömd för att undvika spam.   070843 51 15

SVAR:

Hej Viveka!

 

Utbyggnaden av kommunalt VA i ert område har tyvärr dragit ut på tiden på grund av olyckliga omständigheter som varken ni som fastighetsägare eller vi som VA-huvudman har kunnat påverka.

 

Huvudmannen har inte rätt att ta ut några avgifter förrän verksamhetsområde är beslutat, förbindelsepunkten är upprättad och förmedlad samt att anläggningen är klar att användas.

Det är alltid den taxa som gäller den dagen förmedlandet sker, som huvudmannen ska använda för att räkna ut anslutningsavgiften.

Det finns ingen möjlighet att förskottsbetala eller skicka ut fakturor på förbindelsepunkter som inte finns bara för att få en annan anslutningsavgift.

 

När det gäller utbyggnaden i Sandviken, etapp 5, har vi på vår hemsida informerat om en beräknad tidpunkt för möjlighet till anslutning i april 2021.

Arbetena har löpt på bra och vi ligger före i tidplanen. Vår förhoppning är att vi ska bli klara med utbyggnaden under oktober månad, och sedan återstår filmning, provning och besiktning innan anläggningen kan tas i drift.

 

Vi kommer att förbereda så mycket vi kan med förbindelsepunktskartor och beslutsunderlag för verksamhetsområde tills dess att vi får klartecken att ta anläggningen i drift.

 

Om utbyggnaden fortskrider som den gör nu och inget oplanerat dyker upp, hoppas vi att vi kan skicka ut förbindelsepunktskartorna till er innan årsskiftet.

Vi har även beslutat att höjningen av anslutningsavgifterna kommer att gälla från 2021-01-01.

 

Med vänlig hälsning

Charlotta Windt-Persson

VA-chef

______________________________
pastedGraphic.png

 

294 80 SÖLVESBORG
Tfn 0456-816875

Adress gömd för att undvika spam.
www.solvesborgenergi.se

Glädjande nyheter – ÄNTLIGEN

Här kommer senaste nytt om etapp 5:
200820: Samtal med Emil Håkansson: 

Arbetet med pumpstationen ska starta nästa vecka, v.35. När denna är färdigställd, återstår ytterligare några få ledningsgrävningar, ihopkopplingar samt filmning av ledningar.

Etappen kommer att bli klar tidigare än beräknat, troligen redan i november.

 

Man har även förberett för inkoppling av avlopp till den offentliga toaletten, men vet ej när detta kan bli av.

 

Emil känner också till, att Ö. Stugägarföreningen har skickat in en skrivelse angående den förhöjda anslutningsavgiften fr.o.m. 200901.

Man ska diskutera denna fråga internt vid ett kommande möte på Sölvesborg Energi.

 

 

/Staffan