Maskrosstigen

image

 

Efter kommunikation med kommunen, både via telefon och epost, från två av oss i styrelsen är nu vägen lagad – Maskrosstigen. Blir det diskussion runt detta hänvisar vi bara till kommunen. De har lovat på Samhällsbyggnadsavdelningen( ett ny medarbetare som agerar)  att isåfall kalla samman oss, en markägare, kommunens jurist samt handläggaren själv till ett möte. Han har skrivit mail till L. R. I frågan och hänvisar till att kommunen har ett projekt i badbryggan och måste kunna köra ner med betongblandare, bilar etc. Dessutom har VMAB vägrat köra på vägen vad gäller sophämtning. Nu är det mycket körbar, iallafall idag.

Viveka S

image

Vårskriket, som i Ronja Rövardotter, klart

Nu är hela skogen vit i Sandviken. Vitsipporna är som vackrast nu och speciellt när solen är uppe.

I helgen skrek vi det traditionella vårskriket med några av barnbarnen och då är det vår.

Det forsar i bäckarna. Fåglarna sätter bo för fullt så allt ska vara färdigt till sommaren.

Jag har pratat med Michael Persson som har hand om renoveringen av bryggan och alla tillstånd är nu klara och även pengarna 350 000 – 400 000 kr finns för renoveringen.

Entreprenören är klar och man kommer att gjuta ny stomme men de flesta av  flaken kommer att användas. Vet inte i nuläget om vi detta år behöver vara behjälpliga med utlägget. Om så återkommer Morgan och Anders med mer info.

Härligt att bryggan blir stabil men ändå behåller sin charm.

Vi kommer att ha vårt första styrelsemöte den 7 maj. Om ni läser detta och har fått ny granne under vintern. Berätta gärna om vår förening samt ta namn och hemadress och lämna till mig – Adress gömd för att undvika spam.

Viveka