Gott Nytt År – Tänk vi skriver 2014 i almanackorna

Hoppas ni haft en skön julhelg. För mig är det den första på Grammahagsvägen. Lugnt och skönt! Lite koll på vilka som promenerar och kör förbi har jag för det är inte många så här på vintern jämfört med sommaren.

Här är lugnt nu men vi har haft en omgång med mäklare Ridell som nu tagit över några åkrar ovanför P-platsen vid Maskrosstigen. Ett brev har vi fått angående Maskrosstigen att om vi försöker laga eller fylla igen hål på denna väg kommer mäklare Ridell att polisanmäla oss för egenmäktigt förfarande eftersom vägen är hans. Alla stugägare på höger sida om denna väg plus boende på Strandrågstigen har servitut och då ska vägen vara färdbar vem det nu än är som gör det, säger de på kommunen som har hand om vägarna.

Mäklare Ridell har dessutom fyllt igen i allafall tre hål med stenar och jord från sin åker och med stenar som han tidigare lagt framför Staffan Olssons stuga på gröningen vid bryggan. Dessa hål här två stycken inmot Tisteln samt vid Wegelids stuga. Detta är han nu polisanmäld för av privatperson. Polisen har varit i kontakt med mig i denna fråga och den är på utredning.

Tråkigt och så onödiga timmar man får lägga på detta och anledningen till att mäklare Ridell gör detta är att någon borta där han bor satt upp något ”hinder” så mäklare Ridells barn inte kan cykla till stranden. Denna anledning angav han till mig vid samtal den 1 november på frågan varför han fyller igen dessa hål i närheten av Maksrosstigen.

Bortsett från detta såg vi strandtomten på stranden nedanför Sonja Nilssons stuga lördagen 21 december. Vi fick inte komma nära men han vinkade! Dessutom var där spår på en stubbe som han suttit och ätit gröt på.

Nu väntar vi på ett nytt år! Vi underhåller fåglarna så att de finns här till våren när ni kommer tillbaka.

Ett gott nytt år önskar jag er!

Viveka