Första sandslottet byggt!

Idag har jag tillsammans med mina barnbarn byggt det första sandslottet 2013. Det var varmt där det var lä, vattnet var kristallklart. Många valde att vandrapå stranden denna härliga vårsöndag. Det var mycket premiär denna dag även första glassen utomhus avnjöts.

Nu i veckan skall Anders Malmström och Anders Bengtsson representera föreningen på ett möte angående stranden och skötslen av denna.  Det är markägarna och vi som blivit inbjudna.

Dessutom känns det som sommaren är på gång för jag har kallat till första styrelsemötet hemma hos mig den 14 maj.

I dag såg jag skäggdopping, svan och gravänder som hade intagit viken och tunnarna till de stugor med ”utedass” hade lämnats.

Snart skall bryggan ut. Pratade med Morgan och det lär bli den 25 maj. En bra dag att komma ner till stugan på för den dagen är det också den stora brofesten. När bron över Sölvesborgsviken skall invigas officiellt.

En vårlig hälsning från VivekaSandviken stranden Björn

Mystiska spår i marken

Ni har kanske lagt märke till en del mystiska spår, små sandhögar och vita rör som sitter i marken? Det är Geokompaniet som varit i farten, på uppdrag av Sölvesborg Energi. Rören ska användas för att mäta grundvattennivån inför avloppsutbyggnaden och ska sitta kvar i marken ända tills utbyggnaden är klar. Om något rör skulle råkat hamna på något olämpligt ställe vänligen kontakta Mathias på Sölvesborg Energi, telefon 0456-81 68 73.

//Anders

Igår på sen eftermiddagen sjöng koltrasten för mig!

bild 9Ja, det är våren ja, det är våren ……… Koltrasten som jag hela vintern matat med de finaste äpplena sjöng för mig igår. Jag planterade lite penséer och påskliljor i krukor utanför verandan. Jag tog in blommorna på natten för då blev det vinter – 6 grader.

Påsken inföll tidigt i år men ändå var det många som kom till Sandviken för att titta till sina sommarhus. Det grillades vid grillplatsen och själv grillade jag med familj vid boulebanan samtidigt som vi gjorde en snögubbe – som såg ut som en påskkärring.

Påskharen eller om det var påskkaninen, för oj, vad många kaniner det springer bland våra hus, svek oss inte detta året utan vi hittade godisägg på många ställen i trädgården.

Förresten gå in på Sölvesborgs hemsida och läs om Brofesten – ett arrangemang för att inviga den nya bron över viken. 28 maj ! mycket musik, brolopp och andra aktiviteter lockar.

Där kan du också läsa att Killebom avslutas detta året med konsert på Slottsudden – med bla Eldkvarn!

Så nu ser vi framemot en härlig månad april!OLYMPUS DIGITAL CAMERA